Biografie Arno van Wijk

arno.jpg


  • Evenement

31 juli 2019

harmonium

Biografie

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijk-diploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse master-classes, o.a. aan de Internationale Zomer-academie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.

Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koor-direktie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatorium-studenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998). Sinds november 2009 is Arno van Wijk organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de Koninklijke Oratorium-vereniging Middelburg, vrouwenkoor Sans Farces, de Pauluscantorij in Utrecht en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.

Sinds enkele jaren houdt hij zich ook bezig met het bespelen van (drukwind-) harmoniums. Vanavond bespeelt hij een harmonium uit zijn eigen collectie: een instrument gebouwd door Alexandre Debain uit ca. 1845.