Biografie Kamilla Bystrova

kamilla.jpg


  • Evenement

14 augustus 2019

Piano

Biografie

Kamilla Bystrova werd geboren in Moskou en kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder, zelf een muziekdocente. Zij voltooide haar basisopleiding aan de illustere piano-school van Heinrich Neuhaus, bij wie Svjatoslav Richter, Emil Gilels en Radu Lupu in het verleden studeerden. 
Aansluitend behaalde zij haar Master aan het Conservatorium van Leningrad. Met het Moskou Philharmonisch Gezelschap trad zij na haar studie op door heel Europa. Ook volgde zij master classes bij Emanuel Ax, Mstislav Rostropovitsj en Ruth Nye.

Nadat zij een tweede Master had behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Naum Grubert, vroeg men haar aan te blijven als docente aan deze opleiding. Naast haar onderwijstaken treedt zij op als soliste en in kamermuziekensembles. In 1992 won zij de Link Prize voor haar vertolking van Moesorgski’s Schilderijententoonstelling. Zij heeft transcripties gemaakt van liederen van Schumann en Tsjaikovski en heeft onlangs het repertoire uitgebreid met een adaptatie van Schubert’s Winterreise voor piano solo. Haar uitvoering van dit nieuwe werk wordt binnenkort uitgebracht.

Naast haar drukke agenda als docente en uitvoerend pianiste is Bystrova actief als schilderes, tekenares en beeldhouwster. Haar werk is te vinden in privécollecties. Ook is zij een enthousiast buitensportster: bergwandelen en skiën zijn haar passie.