Biografie Four Aces Guitar Quartet

four aces jpg.jpg


  • Evenement

18 juli 2018

4 gitaren

Biografie

Het Four Aces Guitar Quartet (België) is ontstaan in 2008 nadat de leden elkaar leerden kennen op het 'Iserlohn Guitar Festival' in Duitsland.

Als onderdeel van het afstudeerrecital van Stein Verrelst speelden zij hun eerste concert en verbaasden ze publiek en jury met een originele repertoirekeuze, verbluffende virtuositeit en een rijpheid aan muzikaliteit.

Na hun debuutconcert werd het kwartet uitgenodigd te concerteren op tal van plaatsen in België waaronder 'Bozar' te Brussel.

Hun debuutalbum 'Four Aces' wordt regelmatig gedraaid op radio Klara, waarvoor het kwartet ook reeds enkele live-uitzendingen speelde.

Het kwartet had de eer les te volgen bij enkele van de grootste namen in de klassieke gitaarwereld zoals Anniello Desiderio, David Russell en Roland Dyens en het podium te delen met voormalig 'Los Angeles Guitar Quartet'-lid en grammy-winnaar Andrew York.

Sinds hun debuut speelde het kwartet reeds in Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs China. In 2009 werden ze uitgenodigd door de stad Maastricht om het openingsconcert te verzorgen voor de 'Jour du Muguet', een nationale feestdag. In 2011 waren ze halve-finalist op een kamermuziekconcours te Frankrijk (Illzach) waar zij het eerste gitaarensemble ooit waren sinds 20 jaar.

In Juli 2013 had het kwartet de eer te concerteren en les te geven op Europa's grootste gitaarfestival en daar waar het voor hen allemaal begon, het 'Iserlohn Guitar Symposium'.

In oktober brachten ze hun tweede cd getiteld 'Odyssee' uit en blikt het kwartet terug op de voorbije jaren met een selectie van composities die door de jaren heen een eigen verhaal hebben gekregen.