Biografie Cora Dellebeke

tuba en slagwerk - kopie.jpg


  • Evenement

16 augustus 2017

slagwerk

Biografie


Cora Dellebeke

Zaagmolendijk 2

4339 NG  Nieuw -en Sint Joosland

In 1975 is Cora lid geworden van de muziekvereniging "ONDA" in Nieuw- en Sint Joosland welke is aangesloten bij de KNFM en uitkomt in de Eerste divisie.

Zij volgde slagwerklessen aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jan Anthonisse en behaalde daar de diploma's A en C.

Hier aansluitend begon ze in 1984 met de opleiding slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeerde daar bij Wim Vos, Luuk Nagtegaal en Henk van de Berg.

In 1990 behaalde ze de diploma's uitvoerend en docerend musicus.

Vier keer nam Cora deel aan het KNFM-Topconcours voor solisten en ensembles, waarvan ze twee keer het kampioenschap behaalde.

Tijdens haar opleiding aan het conservatorium maakte ze met het Rotterdams Philharmonisch Orkest een wereldtournee naar Amerika, Japan en Korea.

Dankzij dit tournee bleef ze vaste remplaçant en speelde ook vele keren bij het Residentie Orkest en slagwerkgroep Den Haag.

Van 1984 tot 1993 volgde ze pianolessen bij Rien Balkenende en van 1998 tot 2010 speelde Cora euphonium en kreeg lessen van René Passenier.

In het cursusjaar 1994 -1995 volgde Cora met succes de cursus dirigeertechniek van de Bond van Orkestdirigenten bij dhr. J. van der Sijde.

In de jaren ’90 geeft ze slagwerklessen bij muziekvereniging “E.M.M.” – Serooskerke, “Nut en Uitspanning” – Zonnemaire, “Veere’s Genoegen.

Sinds 1991 geeft Cora slagwerklessen bij muziekvereniging OKK te Westkapelle waar ze tevens een eigen slagwerkgroep leidt. Vanaf september 2016 dirigeert ze ook de brassband van OKK.

Sinds 2012 verzorgt ze de slagwerklessen bij muziekvereniging Crescendo te Dreischor en leidt ze hier het slagwerkensemble Crescbeat.

Vanaf 1986 is Cora lid van het Zeeuws Orkest en bespeelt daar de pauken, tevens speelt ze mee in het Zeeuws kamerorkest TY en maak ze deel uit van het Rosewood Marimba Quartet.

Van 2010 tot eind 2012 dirigeerde ze brassband Caecilia uit Vlissingen.

Vanaf 2010 is Cora dirigent van fanfare “ONDA” uit Nieuw- en Sint Joosland en het jeugdkorps van deze vereniging “Jong ONDA”.

In 2012,2013 en 2016 nam ze deel aan een masterclass directie met Orkest Zuid o.l.v. Jos van de Braak.

In januari 2015 volgde ze een masterclass directie lichte muziek bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Majoor Peter Kleine Schaars en Joan Reinders.

Vanaf oktober 2010 volgt ze directielessen bij Anno Appelo en is deze tevens haar mentor/coach.