Biografie An Reusen

-an_reusen.jpg


  • Evenement

19 juli 2017

klarinet

Biografie

An Reusen,

Ik woon in Edegem (België), maar geef inmiddels al zo'n 15 jaar les op de Zeeuwse Muziekschool. Ik ben klassiek opgeleid, maar heb een brede muzikale interesse die ik op mijn leerlingen probeer over te brengen.

De klarinet is dan ook een heel veelzijdig instrument waar je alle kanten mee op kan. Klassiek, jazz, wereldmuziek, improvisatie, pop, … het kan allemaal.  Bovendien kan je al vrij snel met anderen samenspelen, wat het speelplezier alleen maar vergroot!

Naast het geven van klarinetles heb ik op de muziekschool ook nog het klarinetensemble Reus-8-ig waarin vooral volwassenen samenspelen en dirigeer ik het jeugdorkest The Young B@nd in Hulst. Ik heb me het laatste jaar ook verdiept in het lesgeven op de basisschool, daar geef ik enkele muziekprojecten waarbij ik leerlingen lesgeef op de saxonet. Dit is een eenvoudige versie van de klarinet. Zelf speel ik regelmatig met collega's samen in het houtblazerskwartet 'Amicae'. Met dit gezelschap kun je me zien optreden in Zeeland, maar ook daarbuiten.