Biografie Elisah Schwarz van Noorloos

elizah-200x200.png


  • Evenement

  • Programma 6 juli 2016
    06 jul 2016 aanvang 20:00 - einde 21:00

6 juli 2016

fluit

Biografie

ELISAH SCHWARZ VAN NOORLOOS
Elisah Schwarz van Noorloos koos na twee jaar te hebben ‘geslaan’ op haar klokkenspel op achtjarige leeftijd voor de dwarsfluit. Waarom...? Omdat haar broer gitaar speelde en zij hem op deze manier omver kon blazen. Na haar eerste ervaring met het spelen in een orkest, onder leiding van een ietwat strenge Russische dirigent, wist ze het zeker: muziek werd haar toekomst!  

Na haar opleiding aan de muziekschool ToBe in Papendrecht vervolgde ze haar studie aan het Fontys Conservatorium bij Leon Berendse, Edith van Dyck en Wouter van Breugel. De laatstgenoemde docent inspireerde haar door naast zijn motiverende, leerzame en humorvolle lessen ook met zijn prachtige klankgeluid van zijn Jack Moore. Daarom besloot Elisah tijdens haar studie om af te reizen naar Chicago om het kleine zusje van deze dwarsfluit te kopen. Omdat deze twee fluiten en ook de eigenaren ervan een goede match vormen speelde ze samen tijdens haar eindexamen concert en later een studio opname met een singer-songwriter.  

Elisah behaalde in 2013 haar Bachelor of Music met een extra aantekening voor geïmproviseerde muziek. Tijdens haar studie studeerde ze ook nog een half jaar aan het conservatorium van Trento in Italië. Elisah wordt levendig van Aretha Franklin, emotioneel van Mozart en Debussy en energiek van triphopmuziek.  

Zij is gek op dieren (als ze weinig geluid produceren, geen haaruitval hebben en luisteren), eten (het bereiden en nuttigen ervan), karaoke zingen en de natuur. Elisah heeft een privépraktijk en sinds 2013 is zij verbonden als dwarsfluitdocente en dirigente aan verschillende muziekverenigingen en scholen. Naast haar werkzaamheden als docente vormt zij samen met harpiste Sophie Oltheten het duo ‘Habanot'.  

Elisah heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands/Israelisch). Hierdoor heeft ze regelmatig last van het Nederlandse weer, vooral van begin oktober tot eind april. Om haar winterdepressie te beperken heeft ze haar bed staan op het Noorden, zodat als ze opstaat zij direct van het Zuiden de eerste zonnestralen van de dag tot zich kan nemen. Dit maakt haar BOREAS​ , de​ Noordenwind van BEAU4.