Biografie Lucie van Eeden

lucy-200x200.png


  • Evenement

  • Programma 6 juli 2016
    06 jul 2016 aanvang 20:00 - einde 21:00

6 juli 2016

fluit

Biografie

LUCIE VAN EEDEN
 

Lucie komt uit Tsjechie en woonde daar tot haar 27e​ jaar. Het was echter​ niet de muziek maar de liefde voor een Nederlandse man die haar hierheen bracht. 

Op de basisschool begon ze al met muziek maken en koos ervoor blokfluit te gaan spelen. Het ging jammer genoeg alleen niet zo goed. Had ze dan misschien niet echt talent of had het misschien te maken met het feit dat ze les kreeg van een vioollerares?! Op haar tiende stapte ze over naar de dwarsfluit en wat bleek: talent zat! Ze droomde er al snel van om naar het conservatorium te gaan en op vijftienjarige leeftijd kwam die droom uit. Door hard te werken kwam ze op het conservatorium van Praag terecht. 

Ze vond de jaren aan het conservatorium pittig, maar Praag, een van de mooiste steden van Europa, had studenten veel te bieden, zoals cafés, leuke feestjes en eerste liefdes. Lucie was in deze periode van haar leven niet altijd de keurige student, maar hervond gelukkig de laatste twee jaren van haar studie de discipline om haar passie voort te zetten en werd daarna aangenomen voor een bacheloropleiding op de Janacek-academie in Brno. Tijdens deze opleiding deed ze veel ervaring op met het spelen in professionele orkesten, het spelen van kamermuziek en het geven van fluitlessen. 

Lucie heeft altijd een zwak gehad voor Franse fluitcomponisten zoals Poulenc, Debussy, Dutilleux, Ibert of Messiaen. Al vanaf het Praagse conservatorium was de cd ‘Paris’ van Emmanuel ‘fluitgod’​ Pahud haar favoriet omdat hierop veel stukken van deze componisten te vinden waren.  

Pas in Nederland heeft Lucie veel ervaring opgedaan met het spelen van Franse stukken en heeft ze een masteropleiding afgerond en uiteindelijk ook monsieur Pahud in het concertgebouw in Amsterdam ontmoet. Haar droom was bereikt!  

Naast haar passie voor de fluit geeft Lucie ook fluitlessen, danst ze graag en houdt ze van haar geweldige man. 

Omdat Lucie helemaal vanuit het oosten van Europa naar Nederland is gekomen, is zij EUROS​ , de Oostenwind van dit ensemble.​          

 
Externe link