Biografie Wouter van Breugel

wouter-200x200.png


  • Evenement

  • Programma 6 juli 2016
    06 jul 2016 aanvang 20:00 - einde 21:00

6 juli 2016

fluit

Biografie

WOUTER VAN BREUGEL,
ging toen hij acht jaar was naar een uitvoering van Tsjaikovski's "Notenkraker" en wilde daarna absoluut hoorn gaan spelen. Een hoorndocent was helaas in zijn geboortedorp niet beschikbaar, evenmin een harpdocent (zijn tweede keus). Gelukkig was de dwarsfluit wel een instrument wat hij kon leren bespelen en hij bleek dat na een poosje ook aardig te kunnen met als resultaat dat hij in 2001 zijn diploma Master of Music behaalde aan het Fontys Conservatorium met daarbij de Karel Bouman laureatenprijs (waar hij een prachtige "Jack Moore" fluit van kocht.).  

Wouter vindt dat iedereen ooit in zijn leven naar een opera van Mozart moet gaan kijken, de enige componist die hem tot tranen kan ontroeren. Maar Debussy, Brahms, Ravel en Alicia Keys komen ook erg dicht in de buurt. Zijn hart ligt bij de kamermuziek en met zijn Duo+ (samen met harpiste Sabien Canton) gaf hij de afgelopen 20 jaar honderden concerten op de kleine en grote Nederlandse concertpodia, maar ook in ijskoude kerken, gezellige huiskamers en hippe restaurants. Hij vindt het leuk om een souvenir mee naar huis te nemen van elke concertlocatie waar hij speelt, ongeacht of dat op prijs wordt gesteld door de organisatie.

In orkesten spelen vindt hij erg de moeite waard, vooral vanwege het repertoire. Zijn tijd bij het Nationaal Jeugd Orkest en zijn concert voor koningin Beatrix zijn om nooit meer te vergeten. Als freelancer valt hij graag in bij de Filharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Filharmonisch Orkest en het Magogo Kamerorkest. Hij geeft al meer dan 20 jaar met ontzettend veel plezier fluitlessen aan leerlingen tussen de 8 en de 80 jaar.

Naast muziek maken en fluitspelen houdt Wouter ontzettend van chocola, jaren '70 design, vlinders, rommelmarkten, beeldende kunst, comedy, opruimen en alfabetische volgordes. Na bijna 20 jaar met veel plezier in Tilburg te hebben gewoond, vertrok hij in 2014 naar het mooie Luik in België om daar met de liefde van zijn leven te gaan samenwonen. Dat maakt hem NOTOS​ , de zuidenwind van dit​ ensemble. 

Programma
❖     Derek Charke - Raga Saat

 

 

❖     Johannes Brahms - Hongaarse Dans nr. 5

 

 

❖     Anže Rozman - Creatures of the Enchanted Forest

I. Through the Enchanted Forest

II. The Bird and the Predator

III. The Evening Singer

IV. The Little Beast

 

 

❖     Astor Piazzolla – Libertango

 

 

❖     John Tavener - The Lamb

 

 

❖     Anže Rozman – Aqua

 

 

❖     Léo Delibes - Flower Duet (“Lakme”)

 

 

❖     Antonio De Angelis – Running


Externe link