Biografie Bart de Graaf

CIMG3418.JPG bart de graaf.JPG


  • Evenement

  • Programma 27 juli 2016
    27 jul 2016 aanvang 20:00 - einde 21:00

27 juli 2016

Piano

Biografie

Bart de Graaf (Middelburg, 1983) kreeg op 8-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen van Marie-Louise Ceulemans te IJzendijke. Hij volgde zijn pianostudie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en studeerde daar bij Paul Komen, Bart van de Roer en Jan Gruithuyzen. Bart studeerde bovendien als musicoloog af aan de Universiteit van Amsterdam en studeert momenteel Theorie der Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Tijdens zijn studie is Bart actief geweest in projecten omtrent hedendaagse muziek van Nederlandse componisten. Deze projecten leidden tot opnames voor Radio 4 en optredens in onder andere Het Concertgebouw. Bart heeft bovendien aan verschillende masterclasses en festivals deelgenomen. Bij het Peter de Grote Festival in Groningen werd hij door festivalleider Rian de Waal onderscheiden vanwege zijn uitvoering van Schumanns Études Symphoniques. Ook nam Bart deel aan Chetham’s Festival for Pianists in Manchester, waar hij zich verdiepte in de muziek van Olivier Messiaen door lessen te volgen bij Peter Donohoe, die op zijn beurt leerling was van de componist. Verder volgde Bart lessen bij Willem Brons en Eugen Indjic.

Sinds het winnen van de Hermes Presentatortrofee is Bart behalve als pianist ook actief als presentator van concerten en concertinleidingen. Zo presenteerde hij alle edities van het Toonfestival Brabant en presenteert hij in onder meer de Concertzaal Tilburg, Theater aan de Parade te ’s-Hertogenbosch en Muziekgebouw Eindhoven. Bart is daarnaast programmeur van Stichting Kasteelconcerten Heeswijk te Heeswijk-Dinther.