Biografie Matteo Costanzi

matteo 5.jpg


  • Evenement

  • Programma 5 augustus 2015
    05 aug 2015 aanvang 20:00 - einde 21:30

5 augustus 2015

hobo

Biografie

Matteo Costanzi begon zijn hobo studie op 8-jarige leeftijd in Spoleto (Italië). In 2007 werd hij direct aangenomen in het laatste jaar van de Bachelor in het Conservatorium van Terni waar hij datzelfde jaar cum laude afstudeerde. Van 2008 tot 2010 studeerde hij in Florence bij de befaamde hoboïst Thomas Indermuhle en won hij de auditie van het Italiaans Jeugdorkest. Van 2010 tot 2012 studeerde hij aan de Master aan het conservatorium van Utrecht bij Ernest Rombout. In 2021 heeft hij het tweede prijs gewonnen bij de Internationale Concours Perusia Harmonica. 

Matteo kreeg masterclasses en individueel coaching van de hoboïsten Pauline Oostenrijk, Karel Schoofs, Jeroen Soors, Aisling Casey, Hans Wolters, Bram Kreeftmeijer, Frank van Koten, Ron Tijhuis, Luca Vignali, Paolo Pollastri. 

 Matteo Costanzi is eerste hobo bij het Orkest van de Nederlandse Douane en hij remplaçeert regelmatig bij professionele orkesten, zoals: het Residentie Orkest, het Balletorkest, Phion, Sinfonia Rotterdam. Ook werkte hij met het Radio Filharmonisch Orkest, de Koninklijk Militaire Kapel JWF, Camerata Amsterdam, Promenade Orkest, Amsterdam Symphony Orchestra, Mahler Philharmoniker (Wien), Nieuwe Philharmonie Utrecht, ORT (Orchestra Regione Toscana), Orchestra Giovanile Italiana. Matteo speelde in verschillende landen waaronder Morocco, China, Italië, Spanje, Nederland en Oostenrijk. 

Hij speelt regelmatig kamermuziek en kent een breed repertoire, van barok tot hedendaags. 

Naast de moderne hobo speelt Matteo Costanzi ook de barokhobo, de hobo d’amore en de althobo.