Biografie Manito

Manito.jpg
images.jpg manito.jpg


  • Evenement

  • Programma 12 augustus 2015
    12 aug 2015 aanvang 20:00 - einde 21:30

2 augustus 2017

gitaar

BiografieManito bespeelt de Spaanse gitaar met grote passie. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel.
Zijn muziek is een combinatie van flamenco en zigeunermuziek. Manito speelt voornamelijk eigen composities en bewerkingen van traditionals. Ook heeft hij enkele hommages gemaakt o.a. voor Django Reinhardt.

Geïnspireerd door zijn oom, die piano en gitaar speelde, is Manito op zijn 7e levensjaar begonnen met muziek maken . Veel later ontwikkelde hij zijn eigen stijl op de Spaanse gitaar. Zijn naam is een verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’
Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden.

Als hij met harpiste Claudia van Trigt optreedt combineert hij zijn gitaarspel met traditionele Zuid Amerikaanse muziek. In de groep La Manouche ligt meer het accent op Roma muziek en hot club de France. Als hij zangeres Astrid Duran, La Rosa, begeleidt speelt hij meer flamenco en sefardisch.
Manito is een veel gevraagd gastmuzikant bij o.a. bij de Nadara Gypsy wedding band. Ook is hij actief binnen verschillende wereldmuziek projecten.