Biografie Claudia van Trigt

claudia van trigt.jpg


  • Evenement

  • Programma 12 augustus 2015
    12 aug 2015 aanvang 20:00 - einde 21:30

2 augustus 2017

Paraqyuaanse harp/zang/gitaar

Biografie

Claudia y Manito, Paraguayaanse harp en gitaar, spelen ‘Arpamor’ – Liefde voor de harp
Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Dit gitaartalent speelt van huis uit flamenco ; Hierdoor heeft de muziek van dit tweetal een andere dimensie gekregen..
De muzikale wortels van Claudia van Trigt liggen in de Zuid-Amerikaanse muziek. Claudia heeft het gevoel voor deze muziek van thuis uit meegekregen. Van haar Surinaams/Antilliaanse vader heeft zij het temperament, en van haar Indische moeder het fijnbesnaarde geërfd. Haar vader was gitarist in diverse latin combo’s. De beginselen van gitaar heeft zij van hem geleerd.

Als kind was Claudia al gefascineerd door de harpmuziek van Luis Bordon echter, thuis was geen harp. Toen was zij aangewezen op de gitaar. In het begin van haar studie klassiek gitaar op het conservatorium merkte ze dat ze een andere kant op wilde. Toen heeft zij zich zelf bekwaamd in het Latijns Amerikaanse genre.
De belangstelling voor de Paraguayaanse harp was bij Claudia niet verdwenen. Daarom heeft zij een authentieke harp besteld uit Paraguay; deze waren in Nederland moeilijk te krijgen. Door zelfstudie en veel muziek luisteren heeft zij zich dit instrument meester gemaakt.
Claudia is in verschillende groepen actief geweest. In de loop van de tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een zangeres en muzikante met veel zeggingskracht. Met haar zwoele stemgeluid pakt zij de luisteraar geraffineerd in.
Externe link