Biografie Gerlinda van de Berg

Mediagerlinda 2.jpg


  • Evenement

  • Programma 22 juli 2015
    22 jul 2015 aanvang 20:00 - einde 21:30

22 juli 2015

piano

Biografie

Gerlinda van den Berg (1983) begon haar muzikale loopbaan op 12 jarige leeftijd met pianospelen. Ze kreeg les van Herman Riphagen uit Heerde die haar opleidde tot een studie aan het conservatorium. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en het Brabants conservatorium waar ze in 2005 afstudeerde als Docerend Musicus bij Joop Albracht. Daarnaast studeerde ze af in de specialisatie kamermuziek.
Regelmatig treedt ze op met diverse musici, maakte tournees door Europa en volgde masterclasses bij verschillende docenten uit het binnen- en buitenland zoals het 'Internationale Sommercampus' in Rostock en de 'Internationale masterclass voor liedduo's' aan het Conservatorium van Amsterdam bij Rudolf Jansen en Andreas Schmidt.
Naast haar werk als pianiste heeft ze ook een carrière als panfluitiste. Met dit instrument speelt ze zowel klassieke muziek als volksmuziek. Door het bespelen van dit blaasinstrument weet ze als geen ander hoe belangrijk het verschil is tussen begeleidt worden en zelf begeleiden.
In het dagelijks leven is Gerlinda als docente muziek en ckv verbonden aan het Driestar College te Gouda. Ze studeerde in 2010 af als Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.