Biografie Rogier de Pijper

Concerten_6C7796EE.png


  • Evenement

  • Programma 6 juli 2016
    06 jul 2016 aanvang 20:00 - einde 21:00
  • Programma 15 juli 2015
    15 jul 2015 aanvang 20:00 - einde 21:30

15 juli 2015 / 6 juli 2016

fluit

Biografie

ROGIER DE PIJPER
Tijdens een autorit richting familie in West-Brabant vroeg Rogier als​      zesjarig mannetje voor het eerst aan zijn ouders of hij op blokfluitles​ mocht. Hem werd beloofd dat na de verhuizing richting Hoeven hij blokfluitlessen mocht gaan volgen en zo geschiedde. Het bleek een gouden greep. Het ging zo ontzettend goed met het blokfluit spelen dat zijn blokfluitlerares er alles aan heeft gedaan om hem bij de blokfluit te houden. Dit heeft ze elf jaar lang volgehouden. Maar de liefde voor de dwarsfluit bleek uiteindelijk sterker. Na een aantal lessen van zijn idool Berdien Sternberg koos hij uiteindelijk toch definitief voor de dwarsfluit.  

Rogier studeerde aan de conservatoria van Rotterdam, Den Haag en Tilburg en ontwikkelde tijdens zijn studies de overtuiging dat je het beste maximaal 4 jaar aan hetzelfde conservatorium kunt studeren. Zijn fluitstudie ziet hij nu als één grote zoektocht naar zichzelf. In 2011 heeft hij zichzelf gevonden toen hij afstudeerde als Master of Music aan het conservatorium van Tilburg.  

Rogier heeft een voorkeur voor kamermuziek. Samen met pianiste Hetty Sponselee vormt hij een duo. Samen brengen zij humoristische programma’s waarbij op hoog niveau musiceren bovenaan staat met tussendoor leuke, luchtige verhalen. Op de blokfluit vond hij het al leuk om te werken met moderne speeltechnieken. Toen hij in Den Haag een masterclass volgde bij Wil Offermans ging hij deze technieken ook op de dwarsfluit toepassen. Hij maakte er zijn specialiteit van tijdens zijn masterstudie en dat heeft geresulteerd in een inmiddels wereldwijd goed bezochte website www.flutecolors.com​       

Rogier houdt ontzettend van kipsaté en probeert dit gerecht dan ook vaak uit als hij in een restaurant eet. Steeds komt hij tot de conclusie dat de pindasaus nergens zo lekker is als de versie die hij thuis krijgt.  

Rogier wordt rustig van de zee en hij heeft de lessenaar in zijn studiekamer dan ook altijd naar het westen gericht. Dit maakt hem
ZEPHYROS, de westenwind van Beau4 .​   Externe link