Biografie Mark Snitselaar

mark 3.jpg


  • Evenement

  • Programma 8 juli 2015
    08 jul 2015 aanvang 20:00 - einde 21:30

8 juli 2015

klarinet/basklarinet

Biografie

Mark studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer. In 2007 rondde hij de Voortgezette Kunst Opleiding (tweede fase) cum laude af met o.a. Nederlandse premières het van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich.
Als klarinettist is Mark vooral actief in de kamermuziek. Sinds 2006 speelt hij in het Trio Parnasse (voorheen Turdus Trio) samen met violiste Janneke Zegveld en pianist Wouter Bakker. Ze geven concerten voor Stichting Muziek in Huis en worden daarnaast regelmatig uitgenodigd om concerten te verzorgen op diverse kamermuziekpodia in Nederland. Ook als duo geven Wouter en Mark regelmatig concerten. Naast het Trio Parnasse vormt Mark met celliste Mariëtte Gort en pianiste Kathelijn van de Loo het Charaban Trio. In 2008 werd het trio uitgenodigd voor een concert in de Spiegelzaal in het Amsterdamse Concertgebouw, dat live werd uitgezonden op radio 4. Sinds 2012 maakt Mark onderdeel uit van het Kurios Klarinetkwartet, waar hij naast klarinet ook basklarinet speelt. Met dit ensemble was hij te gast in het programma Opium op Radio 4. Verder werkte Mark in de kamermuziek samen met o.a. Mirsa Adami, Jeroen de Groot, Veselina Manikova, Jeroen de Vaal, Gwyneth Wentink en het Matangi Kwartet.
Mark speelde in het begeleidingsensemble van Opera Trionfo, waarmee hij een cd-opname maakte van "De Roep van de Kinkhoorn", een opera van Bart Visman op tekst van Paul Biegel. Verder werkte hij mee aan de producties: "Duo d'amour" en "La Colombe".
Naast zijn activiteiten als klarinettist is Mark ook werkzaam als dirigent. Naast zijn activiteiten als klarinettist is Mark dirigent van O.B.K. Otterlo. Van 2003 tot 2012 was hij dirigent van Het Edes Orkest. In deze functie wordt hij verder regelmatig gevraagd als blazerrepetitor bij symfonieorkesten (Arnhems Symphonie-orkest NOVA, Utrechts Studenten Koor en Orkest (usko).
http://marksnitselaar.com/Trioparnassebiografie.html
Externe link