Biografie Jopie Jonkers

jopie 3.jpg


  • Evenement

31juli 2024

harp en zang

Biografie

Zangeres en harpiste Jopie Jonkers brengt een repertoire van vocale en instrumentale Latijns-Amerikaanse muziek (o.a. Argentijnse Zamba en Venezolaanse Joropo) en Franse chansons. Liefde, tederheid, geluk, eenzaamheid, jaloezie, dood; zaken die zo oud zijn als de mensheid zelf, worden in de Spaans- en Franstalige liederen op een heel eigen en poëtische manier ten gehoren gebracht.

Jopie Jonkers studeerde zang GM aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij volgde harplessen op de Venezolaanse en de Paraguayaanse harp bij diverse musici (o.a. Kenneth Ecury en Roberto Guarani) en ontwikkelde hieruit een heel eigen, unieke, betoverende speel- en zangstijl.

Behalve als soliste treedt Jopie Jonkers ook veel op met de Belgische gitarist Koen de Cauter. In deze bezetting worden aan het vooraf beschreven repertoire elementen van jazz en improvisatie toegevoegd.

Koen de Cauter maakte vele plaatopnames onder eigen naam en met o.a. Waso, les P’tits Belges en Wannes van de Velde. Zijn aparte muzikale inbreng creëert een heel eigen kleur binnen de Jopie Jonkers groep.