Biografie Sebastiaan Haverkate

eduarduslee_2021_sweelinck_koper_kwintet_066.jpg


  • Evenement

10 juli 2024

trompet

Biografie

Sebastiaan begon op tienjarige leeftijd als trompettist bij de PTT-fanfare te Hengelo. Vanuit de blaasmuziek ontplooide hij zich tot een veelzijdig trompettist en musicus. Hij studeerde lichte en klassieke muziek aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht respectievelijk. Dit combineerde hij met een studie Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. De veelzijdigheid van Sebastiaan maakt dat hij nog steeds vrijwel alle stijlen combineert. Zo was hij de afgelopen jaren onder meer te beluisteren bij het Nationaal Jeugdorkest, ARS Musica en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, maar bijvoorbeeld ook bij de Hiphop/Soul formatie JohnFrost. Naast trompettist is Sebastiaan eveneens bevlogen pedagoog, dirigent en arrangeur. Veel arrangementen die het Kwintet uitvoert zijn van zijn hand.

Reeds vanaf jonge leeftijd speelde Sebastiaan vaak samen met Louis ten Vregelaar op het orgel, waardoor een grote fascinatie voor dit instrument ontstond. De wens om ook andere mensen hiermee in aanraking te brengen, vormde de aanleiding om speciaal voor de Nationale Orgeldag in Hengelo een koperkwintet samen te stellen. Het Sweelinck Koperkwintet was geboren.

Nog steeds is Sebastiaan een onmisbare spil in het kwintet. Hij is zeer nauw betrokken bij het organiseren van de concerten en de programmering, waarbij hij de stuwende kracht is voor de zakelijke en artistieke leiding. Het Sweelinck Koperkwintet is voor Sebastiaan de ultieme combinatie van koper, orgel, vriendschap, spelplezier, maar vooral prachtige muziek.