Biografie Lonja Rusanovsky

lonja_rusanovsky2.jpg


  • Evenement

2 augustus 2023 en 10 juli 2024

gitaar

Biografie

Lonja Rusanovsky woont al 40 jaar lang in Nederland en werkte als professioneel solo-altist in het Nederlands Kamer Orkest. Ook was hij actief als docent aan verschillende Duitse conservatoria. Als uitvoerend muzikant geeft hij optredens als solist, neemt deel in velen masterclasses en speelt met het ensemble Trio Rusanovsky in verschillende landen over de hele wereld.

Naast altviool bespeelt Lonja ook andere instrumenten zoals viool, gitaar en piano.

Naast zijn passie voor klassieke muziek is hij ook bezig met jazz improvisatie op de altviool. Hij was als een van de eerste Nederlanders uitgenodigd om een optreden te geven in de beroemde "Blue Note" in New York.

Lonja is ook actief als componist voor klassieke en populaire muziek. Hij heeft veel gecomponeerd voor beroemde Nederlandse zangers en ook arrangementen geschreven voor de Belgische radio en TV programma¹s.

Actief als film acteur, heeft hij deelgenomen aan verschillende Nederlandse films zoals "Ruslui", "Circus Waltz" en de politie serie "Unit 13". Nog steeds is hij te zien in Nederlandse reclames in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten.

Neem eens een kijkje in de creatieve en spontane wereld van Lonja Rusanovsky en u zult vele onverwachte ontdekkingen en emotionele uitdagingen ervaren.