Biografie Arthur Rusanovsky

arthur2.jpg


  • Evenement

2 augustus 2023 en 10 juli 2024

viool

Biografie

Ik ben Arthur, violist, en geboren in Amsterdam in 1993. Elk optreden is voor mij een feest, omdat ik dan mijn passie en bewondering voor klassieke muziek met het publiek kan delen.

Op vijfjarige leeftijd begon ik met vioolles aan de Muziekschool van Amstelveen bij Anneke Schilt en Hans Scheepers. Gevolgd door een aantal jaren bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Uiteindelijk heb ik mijn Bachelor en Master, aan de “Universität der Künste” in Berlijn bij Mark Gothoni, cum laude afgerond. Ook heb ik lessen gevolgd bij Ida Haendel, Vadim Brodski, Igor Ozim, Shmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ana Chumachenco.

Ik vind het erg leuk om als solist voor een orkest te staan en heb met orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Symphonia, de Magdeburgische Philharmonie en Jenaer Philharmonie gespeeld. Ik vind het net zo leuk om in een ensemble te spelen. Graag speel ik kamermuziek en treed regelmatig op met mijn familie-ensemble TRIO RUSANOVSKY.

Ik ben deel van het TONAListen-impresariaat, dat zich inzet voor het populariseren van klassieke muziek bij jongeren. Zo treed ik vaak op voor scholieren. Ik vind het namelijk belangrijk dat jongeren in aanraking komen met de magie van klassieke muziek.

Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours, de Nederlandse Consulaten en de Dutch American Heritage Foundation maakte ik een tournee door Amerika en Canada. En op uitnodiging van het Lincoln-Center-Stage-Performance maakte ik een tour door Europa en Amerika. Ook heb ik deelgenomen aan internationale festivals, zoals het Trans-Siberian Art Festival en het Molyvos International Music Festival. In combinatie met vioolspelen heb ik zo veel van de wereld kunnen zien.

Ik was succesvol op muziekconcoursen zoals het Prinses Christina Concours, de TONALi Grand Prix Hamburg, de Menuhin Live Music Now E.v en de Eurovision Young Musician.

Ik speel op een viool, gemaakt door E. Rocca in Genua. En met een strijkstok, gemaakt door A. Lamy in Parijs, in bruikleen van de Nederlandse Muziekinstrumenten Stichting.