Biografie Amicae

amicae3.jpg


  • Evenement

20 juli 2022

houtblazers kwartet

Biografie

De muzikanten van Amicae leerden elkaar kennen als collega's op de Zeeuwse Muziekschool.

Zij werkten binnen hun lespraktijk graag samen en organiseerden samen verschillende succesvolle projecten met leerlingen.

 

Onder impuls van Wendy Bellens gingen ze ook na de projecten samenspelen en zo ontstond in 2010 Amicae.

De samenstelling, met fluit, klarinet, tenor- en baritonsax is ongewoon en zorgt daarom voor een unieke luisterervaring.

 

Door de jaren heen hebben de muzikanten  een breed scala van muziek gearrangeerd voor hun bezetting, gaande van Bach tot Gershwin en Piazzolla.

 

Een typisch programma van Amicae neemt de luisteraar mee op een tocht langs klassieke, jazz en wereldmuziek, die de brede interesse van de musici illustreert. Tegelijkertijd inspireren zij, door hun verschillende achtergronden en karakters, ook elkaar om steeds nieuwe muziek te ontdekken.

 

Zo is Wendy, de fluitiste, naast een enthousiaste docente, ook dirigente van het variatieorkest  Muziekvereniging Roosendaal. De klarinettiste An heeft naast een grote klassieke interesse, ook veel affiniteit met klezmer en jazz. Marijke op tenor is helemaal thuis in de jazzwereld, en Ankie op baritonsax speelt ook graag in grotere orkesten.

 

Amicae betekent 'vriendinnen'. De onderlinge persoonlijke én muzikale band staat garant voor puur speelplezier en een onvergetelijke belevenis voor de toehoorder.