Biografie Nicole van Jaarsveld

nicole van jaarsveld klrinet.jpg


  • Evenement

17augustus 2022 en17 juli 2024

klarinet

Biografie

Nicole van Jaarsveld studeerde klarinet aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat.

Nicole volgde masterclasses bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno. Orkestervaring deed ze op in orkesten onder leiding van onder andere Jan Willem de Vriend, Otto Tausk, Lev Markiz, Reinbert de Leeuw en Jos Pommer. Ze remplaçeerde bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Haar voorliefde voor kamermuziek uit ze in verschillende ensembles. Naast het Vivezza Trio speelt Nicole bij Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld, het Williams Quintet en het Classic Jazztet.

Om het spelen in grotere kamermuziekbezettingen mogelijk te maken, heeft Nicole samen met Angélique Heemsbergen Stichting KamerMuziek Utrecht opgericht. De stichting beoogt bekende en minder bekende kamermuziek werken ten gehore te brengen met traditionele én bijzondere bezettingen. 

Nicole is ook werkzaam als klarinetdocent bij Kunstencentrum Nieuwe Vaart en Zinder Educatie. Daarnaast is zij betrokken bij diverse projecten voor basisschoolleerlingen.