Biografie Renske de Leuw

Renske.jpg


  • Evenement

11augustus 2021

harp

Biografie

Renske de Leuw

Als vijfjarig meisje werd Renske de Leuw verliefd op de harp. Haar eerste harplessen volgde zij op achtjarige leeftijd bij Annelies Houtman-Knaven. Zij studeerde daarna aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexandre Bonnet, waar zij de diploma’s Bachelor- en Master of Music behaalde.

Renske nam deel aan masterclasses in binnen- en buitenland en volgde daarnaast ook lessen jazz- en popharp op Codarts (Rotterdam) en bij internationaal bekende harpisten als Park Stickney en Edmar Castañeda. Tegenwoordig is zij actief als soliste en speelt in diverse orkesten waaronder Brabant Sinfonia en Het Zeeuws Orkest.

Renske heeft tevens een grote liefde voor de kamermuziek en speelt in verschillende ensembles.

In Duo LeoNina speelt Renske samen met fluitiste Femke van Leeuwen. Samen met Thorwald Jørgensen (theremin) speelde zij in het bijzondere Duo Jørgensen - de Leuw. Hiermee maakte zij succesvolle concertreizen naar o.a. Brazilië en Canada en nam zij de cd ‘Voices’ op. Samen met vier andere musici uit Het Zeeuws Orkest vormt Renske sinds 2016 het unieke ensemble VIJF! waarmee zij voorjaar 2020 de cd ‘Saffier’ presenteerde.