Biografie Martin van Hees

Martin van Hees 1.jpg


  • Evenement

5 augustus 2020

klassiek gitaar

Biografie

Martin van Hees (Groningen 1990) slaagde in juni 2014 cum laude voor zijn master studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek en werd benoemd als musicus met ‘outstanding musical expression’. Martin maakt actief deel uit van verscheidene projecten met hedendaagse muziek en kamermuziek.

Martin gaf concerten in India, Thailand, Italië, België, Zwitserland, Griekenland en Nederland waaronder een concert in Het Concertgebouw met de Ligeti Academie. Sinds 2014 werkt Martin samen met hedendaagse componisten waaronder Louis Andriessen en Martijn Padding. Vervolgens nam hij in 2015 zijn debuut CD ‘Cadence’ op in Engelbert, Groningen. In deze CD staat muziek uit West-Europa en Zuid-Amerika centraal.

Hij is de gitarist in het hedendaagse muziek ensemble Kluster5. Kluster5 wordt sinds begin 2016 gevolgd door het programma Vrije Geluiden. In 2017 tourt Martin met het Noord Nederlands Toneel, Club Guy&Roni en Asko Schoenberg in de theaterproductie ‘Carrousel’ door Nederland en België.

Verschillende prijzen won Martin tijdens enkele gitaar concoursen waaronder: 2e prijs Northern Guitar Awards, 1e prijs Lions Nationaal Gitaar Concours, 3e prijs Kolkata International Guitar Festival and Competition (India) en 1e prijs Patras International Guitar Competition (Griekenland).