Biografie Alice Gort - Switynk

alice Gort.jpg


  • Evenement

22 juli 2020

zang en blokfluiten

Biografie

Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend- en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon (DM & UM) en sloot dat af in 1996 en 1999. Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en deed daarvoor eindexamen in 1998. Later studeerde zij klassiek zang, bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. Workshops en coaching voor zang ontving zij o.a. van: Marja Reijnders, Rebecca Stewart, Stephanie Gericke, Phyllis Ferwerda en Joost van der Linden, voor blokfluit van docenten als: Marion Verbruggen, Bertho Driever, Ita Heijmans en Saskia Coolen.  
Met de luitiste Elly van Munster vormt zij ensemble Rossignol, met de organist Aarnoud de Groen ensemble Orzo e Verde en met gitariste Nelleke ter Berg vormt zij het duo Alicante. Andere musici waar zij concerten mee geeft, zijn o.a. pianist Andrew Clark en organist Sietze de Vries.

Naast haar optredens voor zang en blokfluit, is zij een bevlogen en passievol pedagoog. Zij geeft les zowel aan kinderen, als aan jongeren en volwassenen. Ook heeft zij veel ervaring in het leiden van blokfluitensembles en zanggroepen.