Biografie Floor le Coultre

floor-6.jpg


  • Evenement

5 augustus 2020

altviool

Biografie

Floor Le Coultre, benoemd tot Jong Muzikaal Talent Nederland in 2011, heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief kamermusicus.  Ze begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij haar tante. Ze vervolgde haar studie bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho, Pavel Vernikov en Ilya Grubert. In 2014 sloot ze haar studie af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’.

Floor heeft verschillende prijzen gewonnen en trad op in concertzalen in China, Europa, Zuid-Amerika en de USA. Ze nam deel aan internationale festivals tijdens de kamermuziek week in Feistritz (Oostenrijk), de Summerschool van het internationale Heifetz Institute in New Hampshire (VS), de Kronberg Academie (Duitsland), the Orford Arts Centre (Canada), het internationale Kuhmo festival (Finland), Vernikov Masterclasses (Zwitserland), Aurora International Chamber Music Festival (Zweden) en het Peter de Grote Festival (Groningen).

Ze volgde o.a. lessen bij Mauricio Fuks, Svetlana Makarova, Patinca Kopec, Isabelle van Keulen, Vera Beths, Gerhard Schultz, Stephan Picard en Eszter Haffner.

Floor heeft een vast duo met gitarist Martin van Hees als violiste en altvioliste. Tevens treedt ze regelmatig op met het vaste Hermitage Kwartet (Jacobien Rozemond, Francien Schatborn en William McLeish), vormt ze een vast duo met pianist Maarten den Hengst en is ze duopartner met violist Tim Brackman op de viool en altviool. (zie ensembles)

Daarnaast is Floor een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles en tijdens festivals zoals het Stift Festival, Peter de Grote Festival en Thy Chamber Music Festival in Denemarken.

Als solist trad ze op met verschillende orkesten, waaronder het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarmee ze een concertreis maakte naar Zweden, Klassiek Collectief, Symfonie Orkest Eindhoven, waarmee ze een concertreis maakte naar China, Mira studentenorkest, Frysk Jeugdorkest, Atheneum Kamerorkest en Jonge Eems-Dollard Philharmonie.

Sinds 2012 wordt Floor regelmatig gevraagd bij Amsterdam Sinfonietta, een strijkorkest dat werkt zonder dirigent.

Floor bespeelt een Franse viool van Pierre Silvestre uit 1858, die haar ter beschikking is gesteld door het NMF.

Floor’s altviool was gemaakt in 2014 door Matthieu Legros. De aanschaf hiervan is mede mogelijk gemaakt door ‘Stichting Eigen Muziekinstrument’.