Biografie Maaike van der Heijdt

maaike.jpg


  • Evenement

7 augustus 2019

fluit

Biografie


Maaike van der Heijdt studeerde fluit aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. 

Vanaf 1989 is ze vaste speler in Het Zeeuws Orkest, van 2007 tot 2014 in Kamerorkest TY.

In 2011 maakte zij samen met pianist Ted van der Heijdt de cd Esquisses, met Spaans getinte muziek van Franse bodem. In 2012 speelde ze in het Rondje Zeeland van het Zeeuws Jeugd Orkest het fluit-harp concert van Mozart met harpiste Sabien Canton. In 2019 speelde zij met Sabien op de Dag van de Muziek van de Kunstschouw Westerschouwen.

Sinds een aantal jaren vormt zij een duo met Rien Balkenende. Op het repertoire staan werken uit de 19e en de 20e eeuw, waaronder Prokofiev, Poulenc, Escher, Gaubert, Messiaen en Schulhoff.

Maaike is één van de initiatiefnemers van de stichting “Klassiek van Dichtbij”. Deze organisatie omvat een aantal kamermuziekensembles waaronder Het Zeeuws Blaaskwintet. Dit ensemble heeft een aantal familievoorstellingen op het repertoire, zoals “Peter en de Wolf” en “De kleine Prins”. Vertelster bij deze programma’s is Renée van Brakel. Klassiek van Dichtbij organiseert ook concerten/lezingen  in samenwerking met kunsthistoricus Annette Brouwer. www.klassiekvandichbij.nl